Pripadnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „AJKULA“, njihovi suborci iz ostalih Udruga Specijalne policije i gardijskih brigada, te braniteljskih i stradalničkih Udruga sa područja PGŽ, prijatelji i obitelji okupili su se 09. travnja 2016. godine u "Domu kulture" na Praputnjaku kako bi u neformalnom druženju obilježili 25. godina od osnutka SJP Rijeka-"AJKULA" i Dan USPDR "AJKULA". Tijekom druženja održana su i natjecanja u pikadu, briškuli i trešeti, beli, boćanju te natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za koje je bilo prijavljeno 18 ekipa. 

 

            Program je započeo u 12.00 sati intoniranjem himne i minutom šutnje u počast svim umrlim i poginulim hrvatskim braniteljima. Pozdravnim govorom okupljenima se obratio predsjednik USPDR „AJKULA“ gosp. Perica Prpić. Zahvalio je na dolasku, te je posebno istaknuo kako je ovo već sedmo taradicionalno druženje na Praputnjaku u organizaciji USPDR „AJKULA“ , a psebno je po tome što se obilježava i 25. godina Specijalne jedinice policije „Ajkula“. Također je istaknuo da se rad Udruge, osim redovitih programa za članove i Udruge, sve više bazira na programima za mlade kako bi se sačuvala istina o Domovinskom ratu.


          Tijekom dana okupilo se preko tristotinjak suboraca i prijatelja. Za sve nazočne pripremljen je lovački gulaš, fažol i čobanac. Cijeli dan protekao je u ugodnom druženju suboraca i prijatelja, a ocjenjivački sud donio je odluku da je najbolji lovački gulaš skuhala ekipa IPA –sekcija Hrvatska, drugo mjesto su zauzeli dragovoljci Novi Vinodolski , a treće Udruga "eRIpio" - Civilna zaštita Rijeka.

 

         Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli svojim donacijama da se ovo druženje održi (DI Klana, PIK Rijeka, Lovačka društva : „Jelen“-Čavle“,“Šljuka“-Omišalj,“Jarebica“-Senj, RO-TRADE D.o.o.), gradu Bakru na ustupljenom prostoru kao i našem Marku Šafranu koji je izradio prigodne nagrade za prva tri mjesta u kuhanju lovačkog gulaša.